Delta 40 WAklassledaren
 

Tekniska data

DesignLars Modin
Material GRP
Skrovlängd12,1 meter
L.Ö.A12,8 meter
Bredd3,6 meter
Vikt 7 000 kg
Bränslekapacitet2 x 400 liter
Säker räckvidd250 nm
Marschfart28-40 knop
Bränsleförbrukning2,2 liter/nm (30 knop)

Motorer/prestanda

2 x Volvo Penta D4 300 hk / 41 knop
2 x Volvo Penta D6 370 hk / 46 knop
 
Känslan som går igen i hela Deltaflottan har mycket att tacka Delta 40 WA för. När modellen presenterades 2007 var det den första motorbåten som byggts med vakuumteknik i vinylester och divinycell (Diab Core Infusion Technology). Det var också i 40 WA som Deltas moderna interiörer för första gången fick sin form.

Tack vare det lätta skrovet svarar den dryga 12 meter långa motorbåten distinkt på alla förarens manövrar hela vägen upp till toppfart som ligger över 45 knop. Båtens stegbotten och lätta skrov gör att planingströskeln uteblir och bränsleförbrukningen hålls nere. Delta 40 WA är det kompromisslösa alternativet för den som söker en snabb, sjöduglig och trivsam transportbåt för användning året runt.

Interiören är omsorgsfullt utförd med materialval såsom sidenmatt teak, corian och glasmosaik. Föröver finns en stor kabin med ståhöjd, dubbelbädd samt rikligt med förvaring för många klädombyten. Intill ligger toalett och dusch med ytskikt i glasmosaik och corian. Runt salongsbordet sitter man upp till nio personer i upphöjda soffor för bästa sikt genom de stora panoramafönstren.

Styrplatsen är utformad med alla nödvändiga funktioner inom förarens räckhåll och med plats för stor navigationsskärm. Delta 40 WA har även försetts med en liten flybridge.

Delta at Yachting Festival Cannes

> Läs mer

Delta presents 26m carbon yacht

> Läs mer

Delta 54 Motor Boat of the Year

> Läs mer