DELTA 33 OPENDAYCRUISER in a new dimension
 

Tekniska data

DesignerTed Mannerfelt
MaterialDiab Core Infusion GRP / Vinylester
Skrovlängd10,0 meter
L.Ö.A.10,7 meter
Bredd3,10 meter
Vikt3 800 kg
Bränslekapacitet550 liter
Säker räckvidd250-300 nm (estimat D6 400)
Bränsleekonomi1,6-1,8 l/nm i 30 knop (estimat)

Motorer/prestanda

1 x Volvo Penta D6 400 / 41-43 knop
2 x Volvo Penta D3 220 / 41-43 knop
 
Delta 33 Open är den andra öppna modellen i Deltas modellprogram som vi väljer att kalla en unik tribrid av daycrusier, walkaround och familjebåt.

Båten är en vidareutveckling av Delta 26 Open som ritades av Ted Mannerfelt och belönades med Svensk Forms Design S-pris 2012. Delta 33 Open är Teds andra båt i Deltafamiljen och de uppdaterade klassiska linjerna känns igen från lillasyster 26 Open.

Delta 33 Open bjuder på stora sociala ytor utomhus eller under ett välskräddat kapell. Inne i båten möts vi av owners cabin i fören med gott om stuvutrymmen. Toaletten med separat dusch är placerad om styrbord vid nedgången och akteröver finner vi en generös midcabin med plats för 2 vuxna eller 2-4 mindre barn.

Uppe på däck så finner vi ett välplanerat och utrymmeseffektiv längsgående pentry. Akteröver finns matplatser med utrymme för upp till 10 personer. Samma sittgrupp fälls enkelt till en solbädd och mäter då hela 6 kvadratmeter.

Delta 33 Open är konstruerad med modernaste vakuumteknik med vinylester och divinycell (Diab Core Infusion Technology) samt kolfiberförstärkta bottenstockar. I kombination med skrovets luftsmorda tvärsteg genererar det marknadsledande låg bränsleförbrukning; uppskattningsvis från 1,6 l /nm i 30 knops fart.

Dessutom är Delta 33 Open rikligt utrustad. Bogpropeller, vakuumlimmat teakdäck, 12 tums färgplotter, gångvärme, dubbla kapell, dubbla Mastervolt AGM batterier och blandare från Vola är exempel på vad som ingår i grundspecifikationen. Bland tillvalen finns elverk med aircondition, elektriskt ankarspel i för eller akter, enkel eller dubbelinstallation på motorsidan samt joystickmanövrering till dubbelmontaget.

UTFORSKA delta 26 open

> Läs mer

TED MANNERFELT OM DELTAS OPEN-SERIE

> Läs mer

DELTA FIRAR TIO ÅR AV INNOVATION

> Läs mer