DELTA 33 CEVÄRLDSPREMIÄR PÅ ALLT FÖR SJÖN 2017
 

Tekniska data

DesignerTed Mannerfelt
MaterialDiab Core Infusion GRP / Vinylester
Skrovlängd10,0 meter
L.Ö.A.10,7 meter
Bredd3,10 meter
Vikt4500 kg
Bränslekapacitet550 liter
Säker räckvidd250-300 nm (estimat D6 400)
Bränsleekonomi1,6-1,8 l/nm i 30 knop (estimat)

Motorer/prestanda

1 x Volvo Penta D6 400 / 37-40 knop
2 x Volvo Penta D3 220 / 37-40 knop
 
Delta 33 Coupé är den tredje modellen från Ted Mannerfelt.

Efter 30 levererade Delta 33 Open runt om i världen är det nu dags för en mer Skandinavien anpassad modell. Vi tog skrov och inredning direkt från Delta 33 Open där vi kände att vi lyckats skapa två stora kabiner med sovplatser upp till 2 vuxna och 3 barn. Överdimensionerad toalett och separat duschkabin.

Till detta lades det mycket design och många skisser innan vi hittade formerna för ett helt nytt däck och överbyggnad/salong. I salongen finns det plats för 5-6 personer att åka skyddat eller öppet. Hur lyckas man med det jo man tar ett cabriolet tak som öppnar 80 % av taket vid vackert väder! Givetvis manövreras taket elektriskt.

Tillsammans med längsgående pentry med gott om avställningsytor kände vi oss redo.Akterdäcket erbjuder aktersoffa med möjlighet att förvandlas till solbädd. Utebord finns så klart med ombord för sommarluncher.

Delta 33 Coupé är konstruerad med modernaste vakuumteknik med vinylester och divinycell (Diab Core Infusion Technology) samt kolfiberförstärkta bottenstockar.
I kombination med skrovets luftsmorda tvärsteg genererar det marknadsledande låg bränsleförbrukning; uppskattningsvis från 1,6 l/nm i 30 knops fart.

Dessutom är Delta 33 Coupé rikligt utrustad. Bogpropeller, vakuumlimmat teakdäck, 12" färgplotter, gångvärme, kapell, dubbla Mastervolt AGM batterier och blandare från Vola är exempel på vad som ingår i grundspecifikationen. Bland tillvalen finns elverk med aircondition, elektriskt ankarspel i för eller akter, enkel eller dubbelinstallation på motorsidan samt joystickmanövrering till dubbelmontaget.

Delta at Yachting Festival Cannes

> Läs mer

Delta presents 26m carbon yacht

> Läs mer

Delta 54 Motor Boat of the Year

> Läs mer