Tillverkning
Deltas båtar blir ofta uppmärksammade för sin design. Den grafiska silhuetten med den turkosa vindrutan. Den stilrena interiören eller de noga utvalda detaljerna. Men det är något annat, något som man inte omedelbart lägger märke till, som gör båtarna verkligt unika.

I Deltas fabrik på Ösel utanför Estlands kust jobbar ett drygt hundratal snickare, montörer, produktutvecklare och plastarbetare. Den ISO-certifierade fabriken, där också Arconas segelbåtar produceras, har en av båtindustrins modernaste maskinparker.

I en tid när många tillverkare tävlar om de mest kostnads- och tidseffektiva metoderna att producera båtar går Delta åt motsatt håll. Här konstrueras båtarna utifrån filosofin om att en bra båt måste få ta tid, att det är detaljerna som gör skillnad. Arvet från många år av segelbåtstillverkning är tydligt.

Pluggarna tas fram i ett femaxlat fräsbord som rymmer 27 meter skrov. Innan montering viktoptimeras i stort sett alla delar med den mest förfinade sandwichtekniken. Alla rostfria detaljer handpoleras och allt snickeri görs av fabrikens egna snickare, på plats i fabriken. Det är i mötet mellan den raffinerade tekniken, det personliga engagemanget och det gedigna hantverkskunnandet som en Delta blir till.

Idag har anläggningen kapacitet att bygga båtar upp till 100 fot. Men i takt med att Delta växer så växer också fabriken.

Diab Core Infusion Technology

Med Delta 40 WA var Delta först bland motorbåtstillverkare med Diab Core Infusion Technology, vakuuminjicerade vinylesterskrov. En metod som idag används i alla Deltas modeller. Vakuuminjicering sker i en sluten process och minimerar därför giftutsläpp och ger en bättre arbetsmiljö jämfört med andra metoder.

Delta har dock valt att inte nöja sig med bara vakuuminjicerade skrov utan förfinat processen ytterligare genom att bottenstrukturen också vakuuminjiceras. Gjuten i ett stycke ger detta marknadens lättaste och stryktåligaste båtar.

Med Delta 54 IPS som lanserades 2010 bröt Delta åter ny mark när man som förste båtproducent i världen startade serietillverkning av en båt helt och hållet i kolfiber, det lättaste och starkaste byggmaterialet som finns att tillgå.

Leveranskontroll

Delta Powerboats har utvecklat ett eget leveranskontrollsystem. Då varje Delta och dess komponenter byggs för hand så testas och kontrolleras båtarna noggrant innan leverans.

På fabriken finns idag en 15-metersbassäng och en 30-metersbassäng. Här sjösätts, startas och kontrolleras båtarna av fabrikens besiktingsman enligt ett detaljerat protokoll.

Efter uppstart och testkörning sjösätts varje båt i sitt rätta element. Väl i havet genomförs en provkörning för finkalibrering.

När provtur och kontroll genomförts är det dags för jungfrufärden till Sverige. Varje Deltabåt körs, för egen maskin, de 190 sjömilen från Ösel till Deltas serviceanläggning på Djurö i Stockholms skärgård. Här sker den sista kvalitetskontrollen innan båten är färdig för leverans.

 

Delta Powerboats tillverkningsprocess uppfyller kraven för certifierat miljöledningssystem (ISO 14001) och kvalitetsledningssystem (ISO 9001).

Det är i mötet melllan den senaste teknologin och det personliga engagemanget en Delta blir till.

UTFORSKA DELTA 54 IPS

> Läs mer

Preview: delta 80 ips

> Läs mer

det börjar med blyerts

> Läs mer