Kalle Wessel och Ted Mannerfelt
Kalle Wessel och Ted Mannerfelt
2013-03-03
Delta 26 Open är en vinnare!
Eliten inom svensk design samlades häromdagen på Fotografiska i Stockholm för att närvara när handelsminister Ewa Björling skulle dela ut Svensk Forms nationella designutmärkelse Design S.

Utmärkelsen är öppen för alla designdiscipliner och belönar både designer och uppdragsgivare. Gestaltningsskönhet, elegans, och visuell attraktion tillsammans med innovativa lösningar och energi- och resursbesparingar är faktorer som ligger till grund för juryns bedömning.

I en första urvalsprocess nominerades 35 bidrag av totalt ca 220 och det var med stor stolthet Delta Powerboats fick ta emot det prestigefyllda förstapriset med juryns motivering:

”Även i båtvärlden sticker Delta 26 Open ut med sin yteffektiva charm. Från för till akter, utstrålas en maritim identitet av klassisk sjövärdighet kombinerad med futurism och elegans. Energiskt i minsta detalj.”

– Vi tyckte själva att vi lyckats skapa en vacker och klimatsmart båt och detta är en bekräftelse på att vi gjort rätt, säger Kalle Wessel från Delta Powerboats som tillsammans med fabrikens huvudägare Lennart Alpstål är initiativtagare till båten.

– Vi har utvecklat båten i ett nära samarbete med vår duktiga designer Ted Mannerfelt på Mannerfelt Design Team, och genom hela processen har vi haft kontinuerlig dialog och också vägt in respons från erfarna båtägare för att finna de bästa lösningarna ur både estetiska, funktionella och miljömässiga aspekter. Vi tar emot priset med stor stolthet och tackar alla som varit med och stöttat oss på vägen.

Delta 26 Open kommer nu att tillsammans med de övriga 35 nominerade bidragen presenteras i en turnerande utställning.

För mer information om utmärkelsen besök: www.design-s.se

 
> Tillbaka till Nyheter

Delta 26 Open vinnare i Design S 2012.

Delta at Yachting Festival Cannes

> Läs mer

Delta presents 26m carbon yacht

> Läs mer

Delta 54 Motor Boat of the Year

> Läs mer