2012-10-08
Delta nominerad till designpris
Delta Powerboats senaste modell 26 Open är nominerad till den anrika svenska design- utmärkelsen Design S som vartannat år delas ut av Svensk Form.

Design S är öppen för alla designdiscipliner, och de nominerade bidragen och vinnarna presenteras i en utställning som turnerar i Sverige och ett antal utvalda städer utomlands.

Design S belönar kreativa och innovativa lösningar och syftet med utmärkelsen är att ge en bred bild av samtida svensk design och lyfta fram designområdets roll i samhället. Utmärkelsen ska inspirera näringsliv och offentliga beslutsfattare att använda design för att öka tillväxt, konkurrenskraft och välfärd.

Bland närmare 220 anmälda bidrag har 35 nominerats och några av kommer att premieras med ett Design S vid prisceremonin den 21 november på Fotografiska i Stockholm.

Delta 26 Open har utvecklatas i nära samarbete mellan Delta Powerboats och designer Ted Mannerfelt från Mannerfelt Design Team. Resultatet är en uppdaterad och bränslesnål daycruiser med klassiska linjer.

– Jag ville göra Delta 26 Open modern med en klassisk twist. En klassisk detalj är den raka stäven som jag plockat upp från hur båtar såg ut på 1930-talet, säger Ted Mannerfelt.

Sedan introduktionen har 25 exemplar levererats till svenska och europeiska kunder.

– För Medelhavet passar den här båten bra som badbåt. Det är ett annorlunda tänk kring hur man använder båtar där. I Sverige finns mer skyddat vatten och man använder båten mycket från A till B. I Medelhavet ankrar man upp och solar och badar och hänger i båten. Men den är förstås också tänkt för svenska vatten. Den är mjuk i stäven och klarar hög sjö, fortsätter Ted Mannerfelt.

För mer information och för att se de övriga nominerade besök www.design-s.se

 
> Tillbaka till Nyheter

DELTA NOMINERAD TILL DESIGNPRIS

> Läs mer

INTERVJU MED TED MANNERFELT

> Läs mer

FESTIVAL DE LA PLAISANCE, CANNES

> Läs mer